IRL Noored peavad oluliseks, et uus erakonna juht oleks enda otsustes julge

IRL Noored peavad oluliseks, et uus erakonna juht oleks enda otsustes julge

IRL Noored peavad oluliseks, et uus erakonna juht oleks enda otsustes julge, kindlameelne ning seaks kõrgeimaks sihiks Eesti heaolu mitte poliitilise heaolu. IRL noored rõhutavad, et tulevane IRLi juht peaks veelgi tugevamalt jätkama meie senist riigikaitse retoorikat, kaaludes kaitsekulutuste tõstmist, tehes veelgi sidusamat koostööd meie NATO liitlastega ning olles maailmas eestvedav jõud küberkaitse valdkonnas.

Kuigi Eesti on hetkel paremini kaitstud kui kunagi varem ning meie majandusnäitajaid ei anna võrreldagi taasiseseisvusaja omadega, siis meie erakond on alati olnud see, kes ka headel aegadel hoidnud kainet mõistust ning mõistnud, et olukord võib alati muutuda kiirelt ning selleks peame me riigina valmis olema. Oleme seisukohal, et peame jätkuvalt hoidma riigieelarvet tasakaalus ning mitte mängima välisvõlaga, et saada kiiret poliitilist populaarsust.

Peame muutma Eesti investoritele atraktiivseks kohaks ning kasutama enda väiksust enda kasuks. Mida arusaadavam ja lihtsam on Eesti maksukeskkond ja infrastuktuur, seda rohkem tuleb siia Euroopa ettevõtteid ning haritud tööjõudu. Kindlasti ei tohi ka unustada Eesti diasporaad, keda on osade hinnangute kohaselt kuni 200 000. Nende välismaal elavate eestlaste kogemus on igati Eestile oluline.

IRL Noored peavad oluliseks, et tulevane erakonna juht hoiaks kaugeid sihte. Me peame hoidma ning olema ka suutelised selleks, et oleme jätkuvalt ülejäänud maailmast IT küsimustes kümme aastat eest. Skype, E-valitsus ja X-tee on olnud väga suured saavutused, nüüd peame ette võtma veelgi suuremad sihid.

IRL peab hoidma enda rahvusvahelist haaret, tehes koostööd enda Euroopa partneritega ning peab oluliseks, et Eesti jätkaks välispoliitilisel maastikul väga jõuliselt diplomaatiaga. Peame oleme nähtavad rahvusvahelistes organisatsioonides, sõna võtma ning olema pidevalt eestvedajad. Peame oluliseks, et Eesti pürgiks ka ÜR0 Julgeolekunõukogu mittealaliseks liikmeks 2020.

IRL Noored panevad tulevasele erakonna juhile südamele, et Eesti ei saa lubada endale olla tagasihoidlik või olla kõhklev enda seisukohtades. Tuleb seista kahe jalaga maa peal ka tugevate populistlike tormide käes ning mõtlema suurelt.

Kontakt:
Illimar Lepik von Wiren
53 421 360

social position

Jaga postitust