Ladõnskaja: täna kuuleb Vähiravi Fondi „Kingitud Elu“ häält Riigikogus

Ladõnskaja: täna kuuleb Vähiravi Fondi „Kingitud Elu“ häält Riigikogus

Viktoria Ladõnskaja esitas arupärimise töö- ja tervishoiuministrile Jevgeni Ossinovskile seoses vähihaigete rahastamise skeemi kohta. Täna vastab minister Jevgeni Ossinovski Ladõnskaja küsimustele.

„Haigekassa on jätnud viimase kolme aasta jooksul ilma eluliselt vajalike ravimiteta umbes sada perekonda, kus on vähihaige pereliige. Mitmed vähihaigetega tegelevad arstid on öelnud, et probleem ei peitu pelgalt raha nappuses vaid süsteemis,“ selgitas Ladõnskaja arupärimise tagamaid.

Ta ütles, et laupäeval toimusid Eestis talgud ja rohkem kui sada inimest seisid Eesti erinevate linnade poodides selleks, et koguda vähihaigete elu pikendamiseks annetusi. „Neid annetusi koguti inimestele, kellele on eluliselt vajalik saada ravimeid, kuid Haigekassa neid enam ei hüvita. Paljud Riigikogu liikmed ja ka peaminister olid aktsiooni kaasatud, et paluda inimestelt annetusi,“ lausus Ladõnskaja.

„Miks on nii, et lähiaastatel on tervishoiusüsteemi planeeritud riigieelarvest täiendavalt 215 mln eurot, kuid vähihaigete rahastamiseks ei jätku raha?“ imestas ta.

Kontakt:
Priit Värk
58 053 895

PS. Arupärimise tekst ja küsimused on lisatud manusena. Riigikogus tuleb küsimus vastamiselt täna teise küsimusena (kell 15-16)

social position

Jaga postitust