Raivo Aeg: lasteaiakohtade toetamisele tuleb läheneda vajaduspõhiselt

Raivo Aeg: lasteaiakohtade toetamisele tuleb läheneda vajaduspõhiselt

19.07.2017
Raivo Aeg: lasteaiakohtade toetamisele tuleb läheneda vajaduspõhiselt mitte lennukilt raha külvata​

Tallinna linnapeakandidaadi Raivo Aja sõnul tuleb tasuta lasteaiakoht tagada vajaduspõhiselt ning IRL-i fookuses on alati olnud kolme ja enama lapsega perede toetamine.

„Tuleviku Tallinna siht ei saa olla vaid tasuta asjade lubamine ja lennukilt rahakülvamine. IRLi programmis on ette nähtud reegel, et kui vennad-õed käivad samas lasteaias, siis makstakse ainult ühe lapse eest kohatasu. See on sihitud lasterikaste perede toetamine,“ lausus Aeg.

IRLi linnapeakandidaat ütles, et tasuta asju pole olemas ja reformi plaan on lausdoteerimine.  „Toetama peab neid, kes vajavad suuremat abi. Sama on ka lasteaiakohtade tasudega, sest see on rahaliselt probleemsem just paljulapselistele- või üksikvanemaga peredele,“ kommenteeris ta.

„Kui me räägime sellest, et iga laps saaks Tallinnas kvaliteetse alushariduse, siis tuleb tähele panna, et Tallinna lasteaedades on täna krooniline puudus logopeedidest ja tugipersonalist. Ka tulemusliku eesti keele õppe normiks muutmise juures probleemiks tugipersonali ja motiveeritud ning keeleõppe metoodikat valdavate lasteaiaõpetajate puudumine,“ selgitas IRLi linnapeakandidaat ja lisas: „Alusharidus vajab niikuinii täiendavat rahastamist“.

Kontakt:
Priit Värk
58 053 895

social position

Jaga postitust