PRESSITEADE. Raivo Aeg: Julgus varastada kasvab, kui näppe sahtli vahele ei panda

PRESSITEADE. Raivo Aeg: Julgus varastada kasvab, kui näppe sahtli vahele ei panda

IRL
Pressiteade
01.08.17

Raivo Aeg: Julgus varastada kasvab, kui näppe sahtli vahele ei panda

IRL Tallinna linnapeakandidaat Raivo Aeg esitas Põhja-Tallinna ja Kesklinna vanematele teabenõude, milles küsib, miks nad alustasid just vahetult enne valimisi maksumaksja kulul „Eakate kinoklubi“ ja palju see maksab.

„Tallinna linnaosavanemad on vanemaealisi kutsunud tasuta kinno. Iseenesest võiks see olla kena žest, kuid vahetult enne valimisi on see näotu ja ebasiiras ning on väga omakasupüüdlik. Teisiti öeldes, et hääl tasuta kinopileti eest!“ kommenteeris teabenõude esitamist Raivo Aeg.

Selline rahakasutus meenutab Aegi sõnul varasemalt lahkuma sunnitud linnaosavanemate kahtlast rahakasutust.

„Mäletame ju veel Karin Tammemägi kommipakke ja suuri valimisplakateid koos Priit Kutseriga. Samuti Alar Nääme korraldatud valimiseelseid kontserte tallinlaste raha eest Võru linnas. Korruptsiooniklassikas on saanud Hiiu staadionil pillimänguplakatiga tembutamine, tasuta „kartulid ja küttepuud“, millest osa lihtsalt Vabaduse platsil ära mädanesid. Need ju ei unune, sest keskerakondlik korruptsioon pole linnas asju veel pakkima hakanud. Raimond Kaljulaid ja Taavi Pukk paistavad olevat oma kolleegide tehtud vigadest õppinud ja koostanud veidi peenema JOKK-skeemi, öeldes, et kinoklubi kutsutakse enne valimisi kokku vaid vanemaealiste suhtlusvõimaluste parandamiseks ja valimismaterjale seal ei jaotata. Kaljulaid on ametis olnud juba üle aasta, seega küsiks – miks alles nüüd, vahetult enne valimisi tasuta kinoteenusega lagedale tulla?“ soovib Aeg teada.

Raivo Aegi hinnangul on väga huvipakkuv kinokutsega ühes vanemaealiste andmete küsimine andmebaasi koostamise eesmärgil. “Põhjendus, et seda on vaja eakate kaardistamiseks ja sotsiaalabi osutamiseks, kõlab naeruväärselt. Millega sotsiaalosakondades on tegeletud, kui abivajajate andmed siiani puuduvad? Kas kinno mittesoovijad jäävad andmebaasist välja ja edaspidi sotsiaalteenustest ilma? Küsiks sedagi – miks ainult kaks linnaosa? Mõistetavalt võib pragmaatiline kalkulatsioon enne valimisi kõneleda, et Lasnamäe eakad valivad nii-kui-nii ja nende peale pole mõtet raha kulutada,” küsib Aeg.

“Endise uurimisasutuse juhina ütlen, et head linnaosavanemad, palun tehke lõpp keskerakondlikule kahtlastele rahastusskeemile. Vanuritele tasuta kinoklassikat pakkuda on hea mõte, aga seda omaenda või heategevuslikult kogutud raha eest, mitte linnakodanike taskust seda näpates. Tinglikult võib öelda, et julgus varastada kasvab, kui näppe sahtli vahele ei panda. Olge väärikate suhtes väärikad,” ütleb Aeg.

Lisainformatsioon:

Raivo Aeg
IRL-i Tallinna linnapeakandidaat
5173232

Teate edastas:
Kristiina Herodes
IRL kommunikatsioonijuht
5111528

social position

Jaga postitust