PRESSITEADE – IRL hakkab avalikustama oma programmi “Aeg teeb Tallinna korda!”

PRESSITEADE – IRL hakkab avalikustama oma programmi “Aeg teeb Tallinna korda!”

IRL Tallinn
10.08.2017

IRL hakkab avalikustama oma programmi „Aeg teeb Tallinna korda!“

Tänasest hakkab IRL linnapeakandidaat Raivo Aeg tutvustama oma linnajuhtimise programmi, mis koosneb kaheksast osast. See nädal avalikustab Aeg esimest, „Linnaruumi“ osa. Raivo Aja ja IRL Tallinna peamine sõnum linnaruumist on „Turvaline ja merele avatud Tallinn“.

Raivo Aja sõnul on IRL jaoks on oluline, et kõigil, nii elanikel kui külalistel, oleks Tallinnas on hea ja turvaline olla, sellest peab saama tulevikku vaatav linn, mis on parim elupaik terves Euroopas.

„On oluline, et linn toimiks inimeste jaoks, mitte vastupidi. Me tahame, et siin oleks piisavalt turvaline, et kõik lapsed võiksid omal käel koolist koju tulla. Meie nägemuses on Tallinn õitsev ja arenev kodulinn, kus planeerimisel arvestatakse naabrite, kogukonna ja ettevõtjate arvamusega“.

„Selle saavutamiseks, samuti sügiseste valimiste põhiküsimuseks on, kas Tallinn saab lõpuks läbipaistva ja ausa linnajuhtimise või mitte. On väga tähtis, et linnakodanikud annaksid oma hinnangu sügisestel valimistel. Tänase linnajuhtimise näol on tegemist korruptiivse süsteemiga, sellele kohtu poolt õigusliku hinnangu andmine on eeldus edaspidiseks ausaks linnajuhtimiseks ja Tallinnast euroopaliku elukeskkonna kujundamiseks,“ ütles Raivo Aeg.

Vt lähemalt IRL Tallinna programmi linnaruumi osa: http://www.irl.ee/tallinna-programm-linnaruum/
samuti seda, mida räägib Raivo Aeg linnaruumist lisaks videos: https://www.youtube.com/watch?v=_A0dCdI42YU

IRL lahenduseks on järgmised lubadused:
1. Avame linna merele. Peame oluliseks sadama-ala arendamist, kus tuleb keskenduda lahendustele, mis tagaksid juurdepääsu merele. Taastame ajaloolised sidemed mere ja linna vahel. Jätkame mereäärse promenaadi väljaehitamisega, et ühel päeval saaks Piritalt jalutada Haaberstini.
2. Linnarhitekt hakkab alluma ainult linnapeale. Koos loomevaldkonna erialaliitude valitud ekspertide nõukoguga on linnaarhitektil linna planeerimisel edasilükkav veto õigus.
3. Planeerime linna piirkondade, mitte üksikute objektide kaupa. Seejuures peab iga planeering valmima koostöös kogukonnaga. Planeeringute menetlus peab olema kiirem ja inimsõbralikum ning lähtuma põhimõttest, et kõiki koheldakse võrdsetel alustel, mitte erakondlikest või sõbrasuhetest lähtuvalt.
4. Tahame, et kõigil oleks turvaline kodutee. Avaliku ruumi planeerimisel lähtume senisest enam turvalisuse tagamise põhimõttest – kergliiklusteed, pargid ja terviserajad pimedal ajal olema pidevalt (LED-)valgustatud. Pöörame tähelepanu kasutuseta ja omaniketa hoonete likvideerimisele. Katkised aknad ja peremehetu vara viitab üldisele hoolimatusele.
5. Kaasame kodanikuühendusi ja kogudusi kuritegevuse ennetamisse ja selle tagajärgede vähendamisse. Tunnustame linlaste astumist Kaitseliitu, vabatahtlikeks päästjateks ja abipolitseinikeks ning pöörame rohkem tähelepanu naabrivalve rakendamisele.

„Loome tingimused, et linnaruumis tunneksid end hästi nii rulatav noor, kui puudega inimene. See jama, mis Tallinnas mere poolel toimub, tuleb ära lõpetada. Võtame linna inimestele tagasi!“ kommenteeris IRL linnapeakandidaat Raivo Aeg „Linnaruumi“ programmiosa.

Lisainfo:
Raivo Aeg
IRL Tallinna linnapea kandidaat
Tel 5173232

Riina Solman
IRL meedianõunik
Tel 5292992

social position

Jaga postitust