Raivo Aeg: teeme linna tühjadele kruntidele rulapargi või spordiväljaku

Raivo Aeg: teeme linna tühjadele kruntidele rulapargi või spordiväljaku

IRLTallinn
15.08.2017                  

Raivo Aeg: teeme linna tühjadele kruntidele rulapargi või spordiväljaku

IRL- Tallinna linnapea kandidaat Raivo Aeg ütles IRL programmi linnaruumi osa tutvustades, et igal linnaosal peab olema vähemalt üks tasuta rulapark, spordiväljak või statsionaarne lava noortele.

„Sellega anname noortele võimaluse arendada oskusi ja end proovile panna. Üks idee, millega linnapeana alustan, on ülevaate koostamine linnaruumi vabadest ja tühjadest kruntidest, mis on valdavalt tasuliste parkimisplatsidena kasutusel. Linn peaks iga parkla rajamisel võtma initsiatiivi läbi rääkida, et osale ruumist rajataks spordiväljak – kas kossuplats või rulapark“.

„Tühjadele kruntidele rajatakse sageli tasulised parklad, mis on nii ruumikasutuse kui ka eraettevõtluse seisukohast kindlasti parem, kui tühermaa. Kurb on näha seda kodulinna käpardlikku juhtimist ka parkimisküsimuste korraldamisel, kus mõned juhtumid on kvalilfitseerunud korruptsiooni alla,“ ütles Raivo Aeg noorte spordiväljakute ideed tutvustades.

„Üks kossuplats ei võta palju ruumi, rularenn ka mitte. Isegi tenniseväljak on väike. Vajadus spordiiplatside järele on olemas, miks mitte neid siis teha.“

„Linnajuhid võivad öelda, et see on erafirmade asi. Fakt on, et linn seab või vähemalt mõjutab renditingimusi. Võidakse veel öelda, et juba kehtivate lepingutega ei saa midagi teha – kuid saab ikka küll, kui tahe olemas. Hindan eraettevõtjaid kõrgelt ja tean, et erafirmades on pragmaatilised inimesed, kes saavad aru, et laste- ja noorte sportimise võimalusi tuleb parandada. Mõni ei hakkaks ootamagi, kuni linn lepingu pikendamisel noortele suunatud spordiväljakust juttu teeb, vaid usun, et tuleks ideega kohe kaasa,“ rääkis IRL Tallinna linnapeakandidaat Raivo Aeg.

IRL-i Tallinna programmi linnaruumi peatüki leiate http://www.irl.ee/tallinna-programm-linnaruum/

Lisainfo:

Raivo Aeg
IRL Tallinna linnapea kandidaat
Tel: 5173232

Riina Solman
IRL meedianõunik
Tel: 5292992

social position

Jaga postitust