Uuring: Tallinlased peavad peamisteks korruptsiooniprobleemideks keskerakondlaste altkäemaksuvõtmisi

Uuring: Tallinlased peavad peamisteks korruptsiooniprobleemideks keskerakondlaste altkäemaksuvõtmisi

Pressiteade
Isamaa ja Res Publica Liit
25.09.2017

Uuring: Tallinlased peavad peamisteks korruptsiooniprobleemideks keskerakondlaste altkäemaksuvõtmisi ja Venemaalt rahaküsimist

IRL tellis Inspired Analytics’i läbiviimisel Tallinna kampaania I etapi järeluuringu, mille üheks eesmärgiks oli välja selgitada, millised on linnaelanike hoiakud aset leidnud korruptsioonitegudesse. Ülekaalukalt häirisid vastajaid enim Keskerakonna poliitikute võetud altkäemaksud.

IRLi linnapeakandidaadi Raivo Aegi sõnul mainiti uuringus Tallinna linnaga seoses probleemsena ära veel LiPo majandamine maksumaksja raha eest.

“Eks see teadmine, et linnavõim on korrumpeerunud, on olemas igas tallinlases, kuid korruptsioonil on erinevad küljed. Kõige rohkem häirib inimesi ikkagi teadmine, et keskerakondlased võtavad altkäemaksu ning see pole pelgalt inimeste sisetunne, vaid kohtukaasused on seda kinnitanud,“ ütles linnapeakandidaat Raivo Aeg.

Vastajatelt paluti anda hinnang erinevate korruptsiooniolukordade loetelule. 33%  ulatuses märgiti ära keskerakonna poliitikute ja ametnike võetud altkäemaksud ning 25% ulatuses Venemaalt raha küsimine Keskerakonnale.

13% osakaaluga märgiti ebameeldivaks Keskerakonna poliitikute enesereklaamimine linna raha eest, 4% ulatuses aselinnapea Sarapuu salajane osalemine prügiäris, samapalju mainiti ka varjatud annetusi Keskerakonnale.

Tallinna kampaania I etapi järeluuring viidi läbi ajavahemikus 11.09-17.-09.2017. Uuringu eesmärgiks lisaks eelpooltoodule oli teada saada üldisi hoiakuid erakondade suhtes, IRL kampaania meeldivust ja mõju ning linnapeakandidaatide eelistusi. Kokku küsitleti esindusliku valimiga 410 Tallinnas elavat eestlast vanuses 16+. Uuringutulemused on esinduslikud soo ja vanuse lõikes vastavas vanuses Tallinna internetikasutajate seas.

Lisainfo:

Riina Solman
IRLi meedianõunik
Tel 5292992

social position

Jaga postitust