PRESSITEADE: IRL-i naiskogu nimetas „Aasta Iren´iks“ Kaia Iva

PRESSITEADE: IRL-i naiskogu nimetas „Aasta Iren´iks“ Kaia Iva

IRL-i naiskogu nimetas „Aasta Iren´iks“ Kaia Iva

Isamaa ja Res Publica Liidu naiskogu IREN valis täna Tartus korraldatud sügiskonverntsil „Aasta Iren´iks“  sotsiaalkaitseminister Kaia Iva.

„Kaia oli kevadisel erakonna esimehe valimisel väga lähedal esimeheks saamisele ning näitas, et ka konservatiivses erakonnas võib toetus naisjuhile olla arvestatav,“ ütles naiskogu esimees Ulla Preeden. „Ta on suutnud ühendada tugevad juhiomadused ja ratsionaalse mõtlemise empaatiavõimega ning seisnud kindlameelselt oma valdkonna eest nii sotsiaalkaitseministrina kui ka kohaliku omavalitsuste valimisi toetades,“ lisas ta.

Kaia Iva sõnul on IRL-i naiste osakaal valmistel kandideerimisel ja valimistel osalemisel aasta-aastalt tõusnud. „Naised oskavad väärtustada meeskonnatööd ja rollide jagamist meeskonnas, nende aktiivsel osalusel saavad nimekirjad tihtipeale parema tulemuse,“ ütles Iva. „Seda kinnitab minu koduvallas Türil läbi aastate saavutatud hea tulemus, mille juht on ka praegu silmapaistev naisvallavanem IRL-i ridadest“.

Kaia Iva on IRL-i liige alates 1999.aastast, ta on olnud Türi linnapea, kuulunud Riigikogu XI ja XII koosseisus ning olnud fraktsiooni esimees. Kaia on hariduselt matemaatikaõpetaja, ta on abielus, peres on kolm last.

“Aasta Iren´i” kandidaatideks esitati veel Viljandi abilinapea Janika Gedvil (Kivistik) ja erakonnaga sel aastal liitunud ooperilaulja ning omanimelise muusikute fondi looja Pille Lill.

IRLi naiskogu valis “Aasta Iren´it” kolmandat korda, aunimetuse on varasemalt pälvinud Annely Akkerman ja Riina Solman. Statuudi kohaselt võib valituks osutuda naiskogu liige, kes on oma tegevusega olnud eeskujuks, tõstnud naiste soovi osaleda poliitikas ja toonud IRENile tuntust.

Lisainfo:

Riina Solman
IRLi meedianõunik
Tel: 5292992

social position

Jaga postitust