Tunne Kelam: Euroopa paremerakonnad seisavad väljakutsete lävel

Tunne Kelam: Euroopa paremerakonnad seisavad väljakutsete lävel

Pressiteade
25. mai 2018

Tunne Kelam: Euroopa paremerakonnad seisavad väljakutsete lävel

Euroopa Parlamendi saadiku Tunne Kelami hinnangul seisavad paremerakonnad kogu Euroopas väljakutsete lävel ja seetõttu on äärmiselt oluline jääda kindlaks oma põhiväärtustele.

Tunne Kelami sõnul ei piisa ainuüksi ühistest majandushuvidest, et ehitada Euroopat kindlale alusele. „Euroopa, kes vahetab põhiväärtused eetilise ükskõiksuse ja skepsise vastu, avab end tohututele riskidele ning varem või hiljem näeb taas ilmumas oma mineviku kohutavamaid tonte uuel kujul, ” ütleb Kelam.

  1. aastal toimuvatel Euroopa Parlamendi valimistel on üheks põhiküsimuseks, mil moel saavad paremerakonnad mõjutada Euroopa poliitilisi suundumusi. Kas ühistel väärtustel põhinev rahvusvaheline koostöö on tänases muutuvas maailmas võimalik? Sel teemal toimub täna, 25. mail Tallinnas rahvusvaheline konverents „Eetika versus reaalpoliitika. Ühistel väärtustel põhinev koostöö ja selle ulatus”.

Konverentsil tulevad arutlusele paremerakondade väljakutsed Euroopas, Euroopa ühtse välis-, kaitse- ja julgeolekupoliitika tulevik, Venemaa ja lääne vahelised suhted , jõupositsioonid Aasia, USA ja Euroopa Liidu vahel ning heaoluühiskonna väljakutsed laiemalt.

Esinevad arvamusliidrid Läänemere riikidest: Euroopa Parlamendi saadik Tunne Kelam,  Soome kirjanik ja filosoof Jari Olavi Ehrnrooth, Leedu seimi liige Mantas Adomenas , ajakirjanik Erkki Bahovski,  Postimehe kaasautor ja poliitpagulane Andrei Kuzitškin, Tallinna Ülikooli Rahvusvaheliste suhete dotsent Matthew Crandall, justiitsminister Urmas Reinsalu ning endine välisminister  Trivimi Velliste.

Konverents toimub Meriton Hotell Tallinna konverentsikeskuses algusega kell 11. Ürituse korraldavad Pro Patria Instituut ja Konrad Adenaueri Fond koostöös Euroopa Parlamendi saadiku Tunne Kelamiga.

Ürituse programm ja ajakava lisatud manusega.

Lisainfo:
Karina Loi
5291 403

social position

Jaga postitust