Isamaa suurkogu avaldus – Keskerakond, tühistage koostööleping Ühtse Venemaaga!

Isamaa suurkogu avaldus – Keskerakond, tühistage koostööleping Ühtse Venemaaga!

ISAMAA Suurkogu avaldus Viljandis, 02.06.2018

Keskerakond, tühistage koostööleping Ühtse Venemaaga

Venemaa agressiivne poliitika on viimasel kümnendil viinud sõdade, humanitaarkatastroofide ja teiste rahvaste vabaduse allutamisele.

Eesti julgeoleku huvides on Venemaa rahvusvahelise õigusega vastuolus oleva tegutsemise ohjeldamine ja vankumatu toetus riikidele, kes on Venemaa otsese või kaudse surve all.

Tänane koalitsioonivalitsus on ajanud selgelt Eesti julgeolekut kindlustavat poliitikat:

– oleme seisnud Venemaa vastaste sanktsioonide pikendamise eest;

– oleme keelanud nn Magnitski nimekirja kantud Vene ametiisikute riiki sisenemise;

– oleme Eestist välja saatnud meie riigi järele luuranud sõjaväeatašee;

– oleme arendanud Eesti kaitsevõimekust nii rahvusvaheliste suurõppuste korraldamise kui uue varustuse hankimisega;

– oleme seisnud NATO kollektiivkaitse tugevdamise eest.

Seega, valitsuse poliitika on olnud nii sõnades kui tegudes Putini Venemaalt lähtuva ohu tõrjumine.

Samas loob Keskerakonna tegevusetus eestimeelse poliitika ajamisel ohtliku vastuolu: ühelt poolt teostab Eesti valitsus järjekindlalt rahvusvahelist õigust ja riikide suveräänsust austavat poliitikat, teiselt poolt kaitseb valitsuskoalitsiooni suurim erakond oma koostöölepingut Ühtse Venemaaga, erakonnaga, mis eitab demokraatlikke väärtusi ja mille imperialistlik ideoloogia on vaenulik Eesti suhtes ning mis on õigustanud agressiooni Gruusia ja Ukraina vastu ja toetanud Süüria sõjakurjategijast diktaatorit Bashar al-Assadi.

Keskerakonna juhtkond on korduvalt väitnud, et koostööleping Ühtse Venemaaga on puhtformaalne ja “külmutatud” olekus. Viimati väitis peaminister Jüri Ratas seda rahvusvahelisele pressile Kanadas korraldatud pressikonverentsil. Tegelikkus aga näitab midagi muud. Mitmed Keskerakonna poliitikud tegutsevad järjekindlalt moel, mis õigustab Kremli tegevust. Keskerakonna juhtimise all tegutsevad meediakanalid on mitmetes arvamusavaldustes toetanud avalikult Putini režiimi seisukohti ning  erakonna juhtkond oma vaikimisega soosib seda tegevust. Selline kahepalgeline käitumine tekitab Eesti valijates moonutatud arusaama tegelikust julgeolukorrast ja Venemaa motiividest.

Kutsume Keskerakonda üles seda koostöölepingut ametlikult tühistama, et tugevdada Eesti ühiskonnas rahvuslikku konsensust Putini režiimi tõkestamisel. Antud samm annaks selge signaali meie poliitika ühtsusest ning vähendaks poliitikute võimalust manipuleerida Eesti ühiskonnaga.

Keskerakond, tõmmake see lepe ka õiguslikult puruks ning viige oma teod vastavusse oma sõnadega.

social position

Jaga postitust