PRESSITEADE: Täna Tallinna Botaanikaaias kogunenud Isamaa volikogu kinnitas 2019. riigikogu valimiste programmi.

PRESSITEADE: Täna Tallinna Botaanikaaias kogunenud Isamaa volikogu kinnitas 2019. riigikogu valimiste programmi.

Pressiteade
Isamaa
15.12.2018

Pildid Isamaa volikogult: https://www.dropbox.com/sh/bnvrf2ml4dmbnyv/AABKIfHHFZIsnef5ZV2Fk174a?dl=0

Isamaa valimisprogramm kinnistab põhimõtted, mille eest oleme alates taasiseseisvumisest seisnud

Täna Tallinna Botaanikaaias kogunenud Isamaa volikogu kinnitas 2019. riigikogu valimiste programmi.

Isamaa volikogu esimehe Sven Sesteri sõnul toestab ja kinnistab programm neid põhimõtteid, mille eest Isamaa on alates Eesti taasiseseisvumisest seisnud.

„Isamaa programmi keskmeks on eesti keele ja kultuuri hoidmine, eesti perede heaolu, inimeste valikuvabadus, rahvuslik julgeolek ja majanduskeskkonna stabiilsus. Eesti edu ja kestmise aluseks on ühtne keeleruum ja see, et eestlaste arv kasvaks. Seetõttu on programmis olulisel kohal perepoliitika ning sihiks on seatud täielik üleminek ühtsele eestikeelsele haridussüsteemile,“ ütles Sven Sester.

Isamaa jaoks on oluline, et mitte riik vaid inimesed peavad saama kujundada oma elu. Iseotsustamise õigus on viinud Eestit edasi ja selle vabaduse eest tuleb jätkuvalt seista. Seetõttu soovib Isamaa muuta vabatahtlikuks II pensionisamba ning seisab vastu igasugustele katsetele piirata inimeste õigust ise otsuseid langetada,“ lisas volikogu esimees.

Isamaa valimisprogrammi viis põhisõnumit:

1. Üleminek ühtsele eestikeelsele haridussüsteemile alates lasteaiast, mis tagab meie ühiskonna parema sidususe ja paremad võimalused venekeelsetele noortele edasises elus.
2. Kogumispensioni reform. Isamaa eestvedamisel muudetakse II pensionisammas vabatahtlikuks, et anda inimestele rohkem valikuvabadust ja võimalusi oma vanaduspõlve kujundamiseks.
3. Perede toimetuleku tagamiseks tõstab Isamaa täiendava maksuvaba tulu lastelt 600 euroni 3 lapsega pere kohta ning rakendab maksuvaba tulu juba esimesest lapsest.
4. Maksurahu kehtestamine, et tagada stabiilne majanduskeskkond. Isamaa välistab igasugused maksutõusud ja uued maksud.
5. Suurendab kaitsekulutusi 2,5%ni SKP-st, et tugevdada Eesti julgeolekut ja kaitsevõimet.

„Isamaa hinnangul ei vaja Eesti revolutsiooni, vaid stabiilset arengut, mille aluseks on inimese valikuvabadus, sõltumatu õigussüsteem, usaldusväärne riik ja rahvusvaheline koostöö. Isamaa on kindel ja turvaline valik rahvuslikult mõtlevatele inimestele, kes usuvad vaba turumajandust ja soovivad paremat tulevikku oma peredele ja lastele,“ ütles Isamaa volikogu esimees Sven Sester.

Enne programmi eelnõu avalikustamist viiakse eelnõusse sisse ka volikogu liikmete täna tehtud täiendused. Avalikustame valimisprogrammi kohe, kui täiendused on programmi sisse viidud. Programmi põhisõnumid: https://isamaa.ee/rk19programm/fbclid=IwAR1PwWRF0Z9LcHUJObMsPCqLcLRKo2T…

Lisainfo:

Sven Sester
Isamaa volikogu esimees
Tel. 5292992

Riina Solman
Isamaa kommunikatsioonijuht
Tel. 5292992

social position

Jaga postitust