Ladõnskaja-Kubits: Tallinna Eesti Keele Majast sai reaalsus

Ladõnskaja-Kubits: Tallinna Eesti Keele Majast sai reaalsus

Pressiteade
Isamaa
16.01.2019

Ladõnskaja-Kubits: Tallinna Eesti Keele Majast sai reaalsus

Täna, 16.jaanuaril, avati pidulikult Tallinna Eesti Keele Maja aadressil Rävala pst 5.

Viktoria Ladõnskaja-Kubitsa sõnul on palju tähelepanu pälvinud debatt eestikeelsest haridussüsteemist, kuid lisaks sellele on oluline ka eesti keele õpetamine täiskasvanutele: „Nõudlus eesti keele õppe järele täiskasvanute seas on suur ning seetõttu tõstatasingi juba paar aastat tagasi Eesti Keele Majade idee.“

„Eesti Keele Majad on üks neist kingitustest, mida ühiskond tõesti vajab. Need on tõhusad ja toimivad täiskasvanutele mõeldud keeleõpetamise keskused. Tallinna Eesti Keele Maja saab kohaks, kuhu inimene saab pöörduda siis, kui tal on vaja ükskõik millist keeleõpet. Tore, et paar aastat tagasi koalitsioonilepingusse surutud ideest on saanud reaalsus,“ lisas Ladõnskaja-Kubits.

Tallinna keelemaja pakub keeleõppeks ja lõimumiseks kompleksset teenust: korraldab ja koordineerib eesti keele õpet, toetab ja arendab eesti keele omandamiseks ja keelekasutuseks praktilisi võimalusi, pakub mitmekülgset lõimumisalast teavet, koondab ning jagab keeleõppega seotud metoodilist teadmist. Lisaks eesti keele õppevõimaluste tutvustamisele jääb eesmärgiks eestikeelse kultuurielu ning sotsiaalsete võrgustike loomise soodustamine eestlaste ja teisest rahvusest elanike vahel.

Lisainfo:

Viktoria Ladõnskaja-Kubits
Riigikogu kultuurikomisjoni liige
Tel. 56637124

Riina Solman
Isamaa kommunikatsioonijuht
Tel. 5292992

Attachments area
social position

Jaga postitust