PRESSITEADE. Sven Sester: renditööjõu kasutamine vajab täpsemat reguleerimist ja kontrolli

PRESSITEADE. Sven Sester: renditööjõu kasutamine vajab täpsemat reguleerimist ja kontrolli

Pressiteade
Isamaa erakond
27.08.2019

Sven Sester: renditööjõu kasutamine vajab täpsemat reguleerimist ja kontrolli

Riigikogu majanduskomisjoni esimehe Sven Sesteri sõnul tuleb renditööjõu puhul ühelt poolt vältida topelt maksustamist ning teiselt poolt võimalike konkurentsieeliseid maksude mittemaksmisel.

Sesteri sõnul ei vaidle keegi selle vastu, et nõudlus tööjõu järele on suur ja konkurents tööjõuturul on tihe. „Samas ei ole ma näinud ühtegi arvamust, et renditööjõudu puudutavate probleemidega ei peaks tegelema. Eesti riigi ja ettevõtluskeskkonna ühine mure on, et täna kehtivad regulatsioonid ei taga ausat konkurentsi. Selleks, et kõik mängiksid ühtsete reeglite järgi, tuleb tagada, et me suudaksime märgata ja reageerida nendele juhtumitele, kus renditööjõu abil üritatakse kokku lepitud reeglitest ja maksude tasumisest kõrvale hiilida,“ ütles Sester.

Sester lisas, et nii Vabariigi valitsus kui Riigikogu ootavad tööandjatelt seoses plaanitavate renditööjõudu puudutavate maksumuudatustega lisaks kriitikale ka sisulisi ettepanekuid.

„Euroopa Liidus kehtib tööjõu vaba liikumine ning seda ei plaani keegi piirata. Minu küsimus tööandjatele on: Milline on nendepoolne ettepanek, mis tagaks selle, et renditööjõudu kasutavad tööandjad täidaksid täna kehtivat keskmise palga tasumise ja muid tööjõuga seotud maksunõudeid?,“ ütles Sester.

Renditöö on tänapäevane töösuhte vorm, mida kasutatakse üle maailma järjest enam. Renditööjõu kasutamine hajutab ettevõtte majandusriske ning hõlbustab tööjõuga tegelemist ning selle suurimaks eripäraks on kolmepoolne töösuhe, kus üks ettevõte (rendiagentuur) sõlmib töölepingu töötajaga (renditöötaja), kes asub ajutiselt tööle teise ettevõttesse (kasutajaettevõte).

Lisainfo:
Sven Sester
Riigikogu majanduskomisjoni esimees
Tel. 5049222

Karl Sander Kase
Isamaa meedianõunik
Tel. 55564992

social position

Jaga postitust