Andres Metsoja: “Pärnu peab saama atraktiivseks elamispaigaks ja kasvatama jõuliselt elanikkonda“

Jaga postitust:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
  1. augusti õhtul kogunesid Pärnumaa piirkonna liikmed ja kohalike valimiste kandidaadid, et ühiselt anda avalöök Pärnu valimisperioodile. 


Isamaa linnapeakandidaat Andres Metsoja tutvustas programmi põhipunkte, millele järgnenud arutelu käigus pandi paika, et Isamaa viis põhifookust Pärnus on järgmised: noored, pered ja haridus; osavallad ja linnaosad; loovus ja kultuur; regionaalne liider ja arengumootor  ning tark linnaruum.


„Esikohal on Pärnu elanikkonna kasv ja noorte juurdevool. Tänaseks on Pärnu taandunud noorte silmis teisejärguliseks ebaatraktiivseks paigaks, kus saab küll kenasti puhata, aga töö, kodu ja perega seotud tulevikuväljavaateid ja võimalusi napib. Praegused linnajuhid on meid selles küsimuses nurka mänginud ja see on üks halvemaid olukordi, kus üks omavalitsus üldse olla saab. Linnavõim peab avaliku rahakoti toel astuma samme, mis soodustavad noorte elama asumist Pärnusse: lasteaiad, huviharidus, kogu haridusmaastik, sealhulgas kõrghariduse pakkumine peavad jõudma uuele tasemele. Võitlus elanikkonna pärast on Eestis läinud sedavõrd teravaks, et tegutseda tuleb nüüd ja kohe. Taristu pool on meil kaasaegsel tasemel, nüüd tuleb end kokku võtta ja üles leida need magnetid, mis tagaks noorte huvi Pärnus elamise vastu,“ kommenteeris Metsoja.


Oma kandidaadid Pärnu linnavolikokku avalikustab Isamaa 06. septembril, aga juba täna sai Metsoja kinnitada, et nimekirjas on väga erineva taustaga nii kohaliku elu kujundamisesse tänaseks juba palju panustanud isikuid kui uusi energilisi värske vaate ja mõtetega kandidaate.    

 

Programmi põhipunktide lühiversiooniga saab tutvuda lingil https://isamaa.ee/kov21/parnu/

 

Veel uudiseid