PRESSITEADE. Liikumisraskustega inimesed vajavad käsipuid ja sujuvaid ligipääse

PRESSITEADE. Liikumisraskustega inimesed vajavad käsipuid ja sujuvaid ligipääse

13.08.2017
IRL: liikumisraskustega inimesed vajavad käsipuid ja sujuvaid ligipääse

IRLi kandidaat Põhja-Tallinnas, Veiko Lukmann, ütleb IRL-i Tallinna programmi linnaruumi osa tutvustades, et meie hulgas on palju inimesi, kellel on liikumisraskused. 

 “Paraku me ei näe paljusid neid inimesi, sest nad on kodudes ja paluvad end abistada. Vapramad tulevad välja, et turnida treppidel ja sooritada kaelamurdvaid trikke ületades autoteid,” kommenteerib Lukmann. “See võib tunduda naljakana, aga tegelikult ei ole. Olen näinud liikumisraskusega vanainimest, kes oma kodu välistrepist neljakäpakil üles ronib, sest tal pole kuhugi toetada – see oli kurb.”

Lukmanni sõnul jagatakse liikumispuudega inimesed tavamõtlemises kahte gruppi – need, kes kõnnivad ja need kes on ratastoolis.
“Tegelikult on hulk inimesi, kes saavad liikuda tasasel maal või jõuavad autoga kohale, aga trepist üles ei saa. Neid aitaks tihti lihtne vahend nimega käsipuu, aga paljudes kohtades neid ei ole. Paraku on see vananeva ühiskonna puhul üha suuremaks probleemiks ja inimesed eelistavad sellepärast koju jääda,” selgitas Lukmann.

IRL peab oluliseks, et ka erivajadustega inimestel oleksid linnaruumis liikumiseks teistega võrdsed võimalused. “Treppidel peavad olema käsipuud ja linnaruumis pinke puhkamiseks. Visandades õhulosse, unustatakse tihtipeale inimesed meie kõrval või naaberkorteris, kellel on lihtne ja praktiline probleem. Meil on plaanis see küsimus lahendada,” ütles Lukmann.

Linnaruumi peatüki leiate http://www.irl.ee/tallinna-programm-linnaruum/
Vt allpool lisaks IRL Tallinna esimesest pressiteadet linnaruumi programmipeatükist.

Lisainfo:

Veiko Lukmann
5237343

Riina Solman
IRL meedianõunik
5292992
riina.solman@irl.ee

social position

Jaga postitust