Helir-Valdor Seeder: Eesti arengu huvides on mitmekesine poliitiline maastik, mitte kaheparteisüsteem

Helir-Valdor Seeder: Eesti arengu huvides on mitmekesine poliitiline maastik, mitte kaheparteisüsteem

Pressiteade

Isamaa ja Res Pubica Liit

11.11.2017

Helir-Valdor Seeder: Eesti arengu huvides on mitmekesine poliitiline maastik, mitte kaheparteisüsteem

Täna Türil toimunud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogul tehti kokkuvõte KOV 2017 valimistest ning arutati pärast valimisi kujunenud poliitilist olukorda.

IRLi esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul on täna kaks erakonda, kes töötavad selle nimel, et Eestis tekiks kaheparteisüsteem. „Üha enam on näha, et nii Kesk- kui Reformierakond pöörduvad tagasi varasema ambitsiooni poole, kus inimestel oleks valida kahe alternatiivi vahel. See on Eesti demokraatiale väga kahjulik. Tuleviku vaadates peame sellisele arengule kindlalt vastu seisma,“ ütles Helir-Valdor Seeder.

„Isegi kui arvamusküsitlused näitavad, et kahel poliitilisel jõul on teistest suurem toetus, siis on meie asi selgitada, et Eesti riigi arengu huvides on mitmekesine poliitiline maastik, mitte kaheparteisüsteem, mis vähendab valija jaoks valikuvõimalusi,“ selgitas Seeder.

„Peame maailmavaateliselt palju selgemini väljenduma. See eeldab, et meist saadakse aru, kes me oleme ja mis me teeme. Et meil on selged väärtused. IRL on jätkusuutlik nii majanduslikult kui poliitiliselt. Meie 8%-line valimistulemus oli hea, kuid me ei rahuldu sellega, oleme võimelised saavutama enamat.“

IRL läks välja 47 nimekirjaga ja tegi erakondade võrdluses kolmanda tulemuse. Valimisliidud võitsid üle Eesti 45 omavalitsuses, sellele järgnes Reformierakond 15 omavalitsuses, Keskerakond 11-s, IRL oli võidukas 6-s, sotsid 4-s ja EKRE 0-omavalitsuses.

IRL võitis valimistulemused kuues omavalitsuses: Harku vallas, Kohila vallas, Muhu vallas, Paide linnas, Türi vallas ja Viljandi vallas.

IRL jagab võimu nii vallavanema kui volikogu esimehe näol Muhus, Kohilas ja Viljandi vallas. Täitevvõimul on IRL Harkus, Paides, Türil, Nõos ja Luunjas. IRL volikogu esimehed on Pärnus, Viljandis, Rakveres, Põlvas, Otepääl ning Järva- ja Mulgi vallas.

IRL liikmetest vallavanemad on Sauel, Räpinas, Kehtnas, Märjamaal, Põhja-Viljandimaal ja Tapal.

Lisainfo:
Priit Sibul
IRLi peasekretär
Tel: 5248433

Riina Solman
IRLi meedianõunik
Tel: 5292992

 

social position

Jaga postitust