Pressiteade: küsitlus näitab Isamaa tulumaksuvabastuse idee populaarsust.

Pressiteade: küsitlus näitab Isamaa tulumaksuvabastuse idee populaarsust.

PRESSITEADE
Isamaa

22.10.2018

Küsitlus näitab Isamaa tulumaksuvabastuse idee populaarsust

Isamaa eestseisus otsustas olulise valimislubadusena toetada ettepanekut anda kõigile lastega peredele Eestis täiendav tulumaksuvabastus. Esimese lapse maksuvaba tulu oleks 100 eurot kuus, teise lapse kohta 200 eurot kuus ja iga järgmise lapse maksuvaba tulu oleks 300 eurot kuus.

„Isamaa peab kõige olulisemaks poliitikas neid samme, mis kindlustavad Eesti rahva ja kultuuri kestmist. Lastega perede majandusliku käekäigu parandamine on selles võitluses üks tähtsamaid. Isamaa ettepanek väärtustab samaaegselt nii suuri peresid kui laste kõrvalt tööl käimist,“ kommenteeris eestseisuse otsust Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder.

Isamaa nägemuses peaks maksuvabastus hakkama kehtima juba esimesest lapsest ja pere suurusest tulenevalt kasvama. Kui esimese lapse maksuvabastus on ettepaneku kohaselt 100 eurot kuus, siis kolmelapselise pere maksuvabastus ulatub juba 600 euroni kuus. See toob näiteks kolmelapselise pere eelarvesse täiendavalt 1440 eurot aastas. Isamaa arvates oleks selline maksuvaba tulu täienduseks juba kehtivatele lastetoetustele.

Erakonna valimislubadust testis hiljutises küsitluses ka MTÜ Ühiskonnauuringute instituut. Isamaa valimislubadust anda täiendav tulumaksuvabastus kõigile lastega peredele toetas 84% küsitletutest.

Tulumaksuvabastus on osa erakonna laiemast perepoliitikast, mis väärtustab lastega peresid. Kuna maksuvaba tulu kasvab koos laste arvuga, toetab meede ka paljulapselisi peresid.

Isamaa eestseisus on varem otsustanud valimislubadustena, et kõik meie lasteaiad ja põhikoolid tuleb viia täielikult üle eestikeelsele õppele ning võtta eesmärgiks kaitsekulutuste suurendamise 2,5%ni SKPst, et tugevdada meie olemasolevat riigikaitse struktuuri ja arendada välja täiendav iseseisev sõjaline võime.

Lisainfo:
Riina Solman
Isamaa kommunikatsioonijuht
Tel. 5292992

social position

Jaga postitust